ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Τα ενοικιαζόμενα δωμάτιά μας βρίσκονται σε ένα από τα ομορφότερα και πιο δροσερά σημεία του νησιού κάτω από αιωνόβια πλατάνια και μέσα σε έναν κήπο από πολύχρωμες ορτανσίες. Από εδώ μπορεί κανείς να απολαύσει τη θέα στην κοντινή ρεματιά και να αφεθεί στο κελάρυσμα του νερού, το θρόισμα των φύλλων και το κελάηδημα του γκιώνη.

Το κατάλυμά μας βρίσκεται στο χωριό Λουτρά ή αλλιώς Θέρμα στην κατάφυτη βόρεια πλευρά του νησιού και απέχει περίπου 800 μέτρα από την παραλία των Λουτρών.

 

 

Το χωριό Λουτρά προσφέρει την ευκολότερη πρόσβαση στους καταρράκτες του νησιού οι οποίοι σχηματίζουν βάθρες για το πιο αναζωογονητικό κολύμπι. Εδώ βρίσκονται και οι ιαματικές πηγές (απέχουν 100 μέτρα από το κατάλυμά μας). Από εδώ ξεκινά το μονοπάτι για το Φεγγάρι, την ψηλότερη κορυφή του βουνού Σάος και περνά ο δρόμος για την παραλία Κήποι (15 χιλιόμετρα).

Εδώ θα βρείτε ταβέρνες, καφενεία, μπαρ, ψητοπωλεία, μίνι-μάρκετ, φούρνο, ζαχαροπλαστεία, πιτσαρία, περίπτερο και καταστήματα με τουριστικά είδη για να εξυπηρετήσετε κάθε ανάγκη σας.

Τα Λουτρά απέχουν μόλις 600 μέτρα από την ομώνυμη παραλία η οποία διαθέτει beach bars αλλά και μη οργανωμένο μέρος. Από το λιμανάκι των Λουτρών αναχωρούν τα περιηγητικά σκάφη που κάνουν το γύρο της Σαμοθράκης.

Στα Λουτρά γίνεται, επίσης, στάση του τοπικού λεωφορείου (απέχει 100 μέτρα από το κατάλυμά μας) το οποίο καθημερινά εξυπηρετεί διαδρομές από και προς τους καταρράκτες του Φονιά, την Παλαιάπολη και το χωριό Καμαριώτισσα με ανταπόκριση για άλλα χωριά. Τα δρομολόγια των λεωφορείων θα βρείτε εδώ.